Giriş yapacağınız yerler için iki kriteri göz önünde bulundurmanızı önerebiliriz: 1) Bu yerin sizin için ifade ettikleri; 2) Bu yerin Ad Astra çevresi için ifade edebilecekleri…
Kuşkusuz Taksim Meydanı, Güvenpark, Gündoğdu Meydanı gibi noktalar çok genel olduğu için bu uygulamaya ayrıca eklenmeleri anlamlı olmayacaktır. Hedefimiz AdaMap aracılığıyla az bilinen ve komünitenin etkin olarak toplandığı yerlere öncelik vererek, Türkiye’nin ve dünyanın her yerinde Ad Astra çevresi için sembolik konumları öne çıkarmak olacak… Bu yönüyle AdaMap üzerinden interaktif olarak yapılacak girişler spontane etkinliklerin organizasyonuna öncülük edecektir.
1.Aşama
Optimizasyon için girişlerin PC’den yapılması önerilir. Bununla birlikte mobilden giriş altyapısı da mevcuttur.
–www.adastraa.net‘in sağ üst kısmında yer alan Sign In kısmından editörlük hesabınızla web sitesine giriş yapın.
-Kullanıcı hesabınızın şifresini unuttuysanız ya da editörlük hesabınız etkinleştirilmemişse Instagram veya Twitter üzerinden @adastraanet‘e ulaşarak gerekli bilgileri talep edebilirsiniz.
2.Aşama
-Kullanıcı bilgilerinizi girdikten sonra WordPress Yönetim Paneli’ne giriş için sol üstte yer alan “Başlangıç” butonunu tıklayın.
3.Aşama
-Wordpress Yönetim Paneli’nde AdaMap’e giriş için “OUM Locations” kategorisine girmeniz gerekmektedir. “All Locations” kısmından yapılan bütün girişleri görebilirsiniz. Giriş yapmak istiyorsanız “Add Location” butonunu tıklayın.
4.Aşama
AdaMap’in açılan penceresinden öncellikle üstte yer alan kısma başlık girişini gerçekleştirin. Sonrasında “Location” kısmına giriş yapacağınız yerin ismini veya adresini yazın. Database’te bulunuyorsa otomatik olarak harita üzerinde işaretlenecek ve “Address” bölümünde görünecektir.
5.Aşama
-“Upload Image” kısmından giriş yaptığınız yerle ilgili bir fotoğraf ekleyin. Fotoğrafın tarafınızdan çekilmesi gerekmemektedir, internetten ekleyebilirsiniz.
-Text kısmına birkaç cümleyle giriş yaptığınız yeri özetleyen bir tanıtım yazısı girebilirsiniz. Giriş yaptığınız konum genel bir yerse, internetten (Wikipedia vb.) de yararlanabilirsiniz.
-Girişin sonuna tercih etmeniz durumunda Twitter veya Instagram nickinizi ekleyebilirsiniz. (Örneğin @test) Periyodik aralıklarla AdaMap’e yapılan girişler, AdAstra ağlarından girişi yapan Editör mentionlanarak paylaşılacaktır.
6.Aşama
-Girişle ilgili içerikler tamamlandıktan sonra sağ üst kısımda yer alan “Yayımla” butonuyla içeriği paylaşabilirsiniz. Site editörü olduğunuz için yaptığınız giriş, onay süreci olmadan otomatik olarak AdaMap’e eklenecektir.
7.Aşama
-Wordpress Yönetim Paneli’nden, Oum Locations kısmından kendi yaptığınız girişleri ve daha önce yapılan girişleri görüntüleyebilirsiniz.
-Eksiksiz bir giriş AdaMap’te şu formatta görünecektir:
Bu adımları takip etmenize karşın girişte sorun yaşıyorsanız, AdaMap’e giriş yapan herhangi bir editörden yardım alabilirsiniz.