Galiba bizler, bir şeylerin yansımasını yaşayan varlıklarız.
“Neden” ile başlayan her cümle soru olarak karşımıza çıkıyor.
Yansımaları göremeyen insanlar, cevaplanmasını beklediği soruları vardır ama bir türlü cevapları bulmak için yola çıkmamayı beceremeyenler korkmaya devam edecekler. Çünkü insanın doğası gereği bilmediği şeylerden korkar. Tanrı’dan korkan insanlar onu tanımayanlardır her din birleştirici olduğuna göre birleştirici bir felsefe benimsemek tüm dinleri kapsaması değil midir? Her sorunun bir cevabı varsa yola çıkılmalı, cevapları aramak için. Cevabı olmayan her hangi bir şeyin sorusu da olmazmış.
Yansımaları göremeyen insanlar her zaman bir eksik olacaklardır ve cevaplanmayan soruları olanlar, sizleri anlamayacakladır.
Sende yansımaları görebiliyorsan, üretmek için yola çıkmış olanlardansın demektir. Geride, tüm bıraktıklarına rağmen.
Lev Nikolayeviç Tolstoy , kitabında ‘’Elinizden geldiği kadarıyla yapmak istediğiniz her şeyi yapın, gideceğiniz mezarda yapacağınız hiçbir şey olmayacak, ne yansıma ne bilgi ne de akıl.’’ demiş.
Gideceğimiz yerde hiçbir şey olmayacaksa bizlerde varolmadık belki de sadece birer yansımayızdır.
Doğada ki her şeyde bir yansıma varsa o zaman belki yansımayı görebilen insanlar üreten insanlardır, kendi yansımalarını bırakanlardır varolmayı başaranlar.
Kimine göre yansıma yanıltıcıdır kimine göre bir melodi bir kitap yada bir şarkı kendi varoluşunu sağlayabilmeyi başarmaktır. Belki o zaman kendi yüzümüzü, yansıma yoluyla görebileceğiz.